2017 YILININ İLK KOSGEB UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK KURSU BAŞLIYOR

Tire Ticaret Odası, KOSGEB Kuzey Bölge Müdürlüğü ve İŞ-Kur arasında imzalanacak protokol kapsamında 2017 yılının ilk uygulamalı girişimcilik kursu başlıyor. Bu kurs sayesinde yeni girişimcilerin iş dünyasına kazandırılması hedefleniyor.  Eğitmen Alper Selvi tarafından verilecek eğitimde kursiyerlere daha çok risk alma, yenilikleri yakalama, fırsatları değerlendirme, iş planı, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, finansal plan ve tüm bunların hayata geçirilmesi konularında bilgilendirme yapılacak.

50 BİNİ HİBE, TOPLAMDA 150 BİN LİRA DESTEK

Daha önce toplam 100 bin liralık destek alma hakkına sahip olan kursiyerler şimdi 50 bin lira hibe ile 150 bin lira destek alabilecekler. Tire Ticaret Odası öncülüğünde ilçede açıklan kursların sayısı bu kurslara olan ilgiyle doğru orantılı olarak giderek artıyor. KOSGEB’ten aldığı destek sonrasında iş dünyasına adım atması sağlanan Tire Ticaret Odası 2017 yılında da birçok eğitime imza atmaya hazırlanıyor.

260 KİŞİ EĞİTİM ALDI, 22 KİŞİ İŞYERİ AÇTI

Tire Ticaret Odası Genel Sekreteri Aydın Taşan, “Bugüne kadar açılan 9 kursta toplamda 260 kişi eğitim aldı. 22 kişi KOSGEB desteğiyle hayalindeki iş yerini açtı ve açmaya devam ediyorlar. Yeni dönem eğitimimiz için başvurular 2 Şubat 2017 tarihine kadar devam edecek.3 Şubat’ta mülakat yapılacak ve 7 / 8 / 9 / 10 Şubat tarihlerinde de eğitim yapılacak.” Dedi.

BU HUSUSLARA DİKKAT!

Öncelikle sektörde danışmanlık adı altında gerek internette gerek mesaj atarak sizlere ulaşan “KOSGEB Desteği Çıkaralım” diyen istismarcılara karşı dikkali olunması gerekiyor.

KOSGEB UGE (Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi) tamamen ücretsizdir.

Girişimci adaylarının destek başvurusunda bulunacak işletmenin Türk Ticaret Kanunu’nda tanımlı gerçek veya tüzel kişi statüsünde kurulmuş olması ve girişimcinin başvuru tarihi itibariyle son 1 yıl içerisinde aynı faaliyet konusunda vergi mükellefiyetinin bulunmaması, mevcutta kendisine ait gerçek kişi statüsünde başka bir işletmesinin bulunmaması , tüzel kişi statüsünde herhangi bir işletmede yüzde  50’den fazla ortaklığının olmaması gerekmektedir.

Daha detaylı bilgi almak için Tire Ticaret Odası KOSGEB Birimi sorumlusu Sibel Ergi’den destek alabilirsiniz.

Mart 2017